VIETNAM INSPIRATION.

VIETNAM INSPIRATION.

Zo zit je in Vietnam en zo ben je weer in Nederland. De drie weken zijn echt voorbij gevlogen! Ik zit echt vol inspiratie om voor jullie weer een blog te kunnen schrijven met de dingen die ik ben tegengekomen in dit prachtige land. Vietnam is echt een heel mooi land dat heel veel heeft meegemaakt met een heftige geschiedenis.

Met het interieur zijn de Vietnamezen, zoals gedacht niet echt bezig, maar ondanks dat heb ik toch mooie vondsten gevonden. Voordat ik naar Vietnam ging, had ik gedacht in een vies land terecht te komen. Het tegendeel heeft me bewezen dat het dit niet zo is, maar dat ze gewoon leven op hun eigen manier. Deze manier van leven zijn wij natuurlijk helemaal niet gewend. De gebouwen worden niet onderhouden waardoor de stad gelijk vies oogt. Er wordt in elke stad ontzettend veel gebouwd en het valt op dat dit land erg groeit.

Voor de echte koffieliefhebbers zit je in Vietnam goed, de koffie is hier echt heerlijk! Ook zie je in grote steden zoals Hanoi en Ho Chi Minh City veel koffietentjes. De Vietnamezen zitten de hele dag koffie te drinken en zitten de tentjes vol tot in de late uurtjes. In plaats van wijntjes of cocktails drinken in de stad, gaan zij gezellig met vrienden koffie drinken. Vaak dronken wij koffie geserveerd met ijsblokjes en gecondenseerde melk, wat echt verrassend lekker is. Deze leuke, hippe koffietentjes waren allemaal te schattig voor woorden en mijn interieur hartje sloeg overuren. Met grijs als basiskleur en veel kleurrijke details, LOF IT!

In Hoi An kon ik mijn ogen maar niet van de huisjes afhouden. In het oude gedeelte van Hoi An zie je allemaal kleurrijke huizen met antieke louvre deurtjes, echt zo leuk! De hele stad is versierd met lampionnen waardoor het een kleurrijk geheel wordt. Het lijkt ’s avonds wel alsof je door een sprookje loopt. Op de markt heb ik twee lampionnen gekocht, maar hebben nog geen idee waar wij deze thuis gaan ophangen. Vaak word je ook geprikkeld om alles te willen kopen op zo’n markt. Op dezelfde markt hebben wij ook twee kleine schilderijtjes gekocht die we gaan inlijsten en ophangen. Ze zijn heel kleurrijk zoals je hieronder op de afbeelding ziet en ben van plan ze in een donkere lijst op te hangen tegen mijn donkergrijze muur. Dan vallen ze extra op met die mooie kleuren!

Het leukste wat ik gekocht heb, zijn vier kleine schaaltjes die gemaakt zijn van kokos, zie hieronder de afbeelding. Erg leuk om te gebruiken op een feestje voor chips en snoep.

Ik heb drie leuke weken gehad en is Vietnam zeker een aanrader!

Houd de blog goed in de gaten, want over twee weken heb ik weer een leuke blog op de planning!

Melissa